ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ PROJECTS
     
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΡΟΦΙΛ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
PROJECTS
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
   
ΤΡΕΧΟΝ
ΕΠΟΜΕΝΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ
 
Μυρσίνη Παπαγιαννάκη
Στο δάσος

Η γκαλερί ΤinT στο πλαίσιο των παρουσιάσεων προτάσεων νέων εικαστικών στο Project room, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στη γκαλερί, φιλοξενεί από τις 20 Μαρτίου ως τις 17 Απριλίου 2010 την εγκατάσταση της Μυρσίνης Παπαγιαννάκη με τίτλο:

Στο δάσος

Η δουλειά της Μυρσίνης Παπαγιαννάκη εξερευνά το αίσθημα του φόβου και της λανθάνουσας απειλής, μέσα από την ατμόσφαιρα του παραμυθιού. Χρησιμοποιώντας θραύσματα μιας οικείας αισθητικής, οδηγείται σταδιακά σ΄ένα ανοίκειο τοπίο, όπου οι παράταιρες σχέσεις ανθρώπων και ζώων, η λανθάνουσα επιθετικότητα, οι αμφίβολες προθέσεις, επαναφέρουν στη μνήμη μας το φόβο σαν μια παιδική ανάμνηση. Συνδυάζει και αποτυπώνει φιγούρες δανεισμένες από προραφαηλιτικούς και αναγεννησιακούς πίνακες και μεσαιωνικές ταπισερί, με αυτούσια στοιχεία από το φυτικό βασίλειο, όπως φύλλα, ρίζες, βρύα κλπ. προτείνοντας μια νέα αφήγηση μιας στρεβλωμένης πραγματικότητας. Χρησιμοποιεί το αλουμινόχαρτο, ένα ευτελές οικιακό υλικό, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του πολύτιμου. Με τη χρήση του ίχνους ως τρόπου γραφής, η Μυρσίνη Παπαγιαννάκη ανατρέπει τη διαδικασία εκτύπωσης, μετατρέποντας την σε διαδικασία αποτύπωσης και εκμεταλλεύεται τα εργαλεία της για να δημιουργήσει τελικά μονοτυπίες, όπως κάνει σε πολλές ενότητες της δουλειάς της.

Η Μυρσίνη Παπαγιαννάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε εικαστικά στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ομαδικές εκθέσεις στα Γιάννενα και την Αθήνα. Ζει και εργάζεται στα Γιάννενα.


Γκαλερί TinT
Χρυσ. Σμύρνης 13, 546 22 Θεσσαλονίκη
tel. + 30 2310 235 689 - tel./fax + 30 2310 220 191 - tint@otenet.gr - www.tintgallery.gr