ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
     
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΡΟΦΙΛ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
PROJECTS
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
   
ΤΡΕΧΟΥΣΑ
ΕΠΟΜΕΝΗ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ
 
Τάκης Ζερδεβάς
Curriculum Vitae

Η παρουσίαση των προσωπικών δεδομένων σε ένα βιογραφικό σημείωμα γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε πολλές φορές το μέτριο ή συνηθισμένο να φαίνεται ως σημαντικό. Με αντίστοιχο τρόπο, στην καθημερινή ζωή μας κτίζουμε μια επιθυμητή, φανταστική εικόνα της προσωπικότητας μας, για την οποία εργαζόμαστε με επιμέλεια και συνέπεια.
Oι παρατηρήσεις μου πάνω στο γεγονός αυτό με ώθησαν να δημιουργήσω ένα σύνολο έργων με τον γενικό τίτλο CURRICULUM VITAE, ένα σύνολο ανορθόδοξων βιογραφικών μου στην ουσία, όπου παρατίθενται στοιχεία και πτυχές που δεν παρουσιάζονται υπό κανονικές συνθήκες, αλλά που στοιχειοθετούν ίσως ένα πιο "πραγματικό" βιογραφικό.
Παράλληλα με την δραματική πλευρά του θέματος, μου ήταν αδύνατο να αντισταθώ στην αστεία του αντιμετώπιση και πολλές από τις αναφορές μου κινούνται σε καταστάσεις με σατυρική διάθεση. Όπως για παράδειγμα η αξιολόγηση του εαυτού μου ανάλογα με την επιτυχία στο κυνήγι τής μύγας, η υποχρεωτική εκπαίδευσή μου στο χορό -στην πραγματικότητα στην υποταγή στους κοινωνικούς κανόνες- στο έργο My Dancing Lessons ή η προσφυγή μου σε αστρολόγους για να μάθω τι χαρακτήρας είμαι στο έργο Γενέθλιο ωροσκόπιο.
Με τη δυσκολία που αντιμετωπίζει κάποιος προσπαθώντας να γράψει για το
έργο του, θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν προσπαθώ να δώσω κάποια απάντηση, δεν μπορώ άλλωστε, μου αρκεί να θέσω το ερώτημα.
Κάτι μέσα μου όμως λέει ότι ίσως να μην υπάρχει υπερβολή στην (ανθρώπινη) ανοησία που μας διακατέχει.
Και όπως είπε κάποιος: ο Θεός έβαλε τους κανόνες και σηκώθηκε και έφυγε.

ΤΑΚΗΣ ΖΕΡΔΕΒΑΣ