ΠΡΟΦΙΛ
   
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
PROJECTS
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
   
 
Η γκαλερί TinT, με στόχο την επέκταση σε δραστηριότητες που αφορούν περισσότερους καλλιτέχνες και θεατές, συνεργάζεται με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Καλαμαριάς, το Γαλλικό, το Γερμανικό και το Ιταλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με τους οποίους συνδιοργανώνει εκδηλώσεις ευρείας κλιμακας:
 
 • TOO TOPICS. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της PhotoBiennale/21ης Φωτογραφικής Συγκυρίας, η έκθεση με τον τίτλο TOO TOPICS δημιουργεί ένα ευρύτερο περιβάλλον μέσα στο οποίο συνομιλούν τα έργα δύο καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στο Βερολίνο, του Ulrich Vogl και της Βασιλείας Στυλιανίδου (Απρίλιος - Μάιος 2010).
   
 • EET - EST - CST - PST, με τους εικαστικούς J. W. Chavez, Γ. Κοτρέτσος, B. Reckamp και J. Peck, ιδρυτές του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού χώρου τέχνης BOOTS με έδρα το St. Louis, σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας στο πλαίσιο της Photo Biennale (Μάιος του 2008).
   
 • AN EXTREMELY RARE NIGHT PHOTOGRAPH, με τους εικαστικούς Νatalie Hocke, Sabine Linse και Βασιλεία Στυλιανίδου της ομάδας TRISTAR, που δραστηριοποιείται στο Βερολίνο, σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας στο πλαίσιο της Photo Biennale (Απρίλιος του 2007).
   
 • ΔΙΑΛΟΓΟΙ. H γκαλερί TinT συμμετέχει στο project αυτό που είναι μια πρωτοβουλία του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Πραγματοποιείται από το 2004 κάθε Οκτώβριο στους χώρους του ΜΜΣΤ.
   
 • DRAWING SCREEN. Στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης που επιμελήθηκε ο Σωτήρης Μπαχτσετζής και οργάνωσαν από κοινού η γκαλερί ΤinT και το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκαν σχέδια, βίντεο, αντικείμενα και έργα in situ 33 νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, μοιρασμένα στη γκαλερί ΤinT και στο Μουσείο Κινηματογράφου (Οκτώβριος-Νοέμβριος 2005).
   
 • ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ, ένα project του Μουσείου της Βόννης υπό την εποπτεία του καθ. Dieter Ronte, με επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Inge Baecker και συμμετοχή οκτώ Ελλήνων και οκτώ Τούρκων εικαστικών. Η έκθεση παρουσιάστηκε στην πόλη Leverkusen στη Γερμανία (Φεβρουάριος-Απρίλιος 2004), στην Κωνσταντινούπολη, στο Ναό της Αγίας Ειρήνης (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2004) και τέλος στη Θεσσαλονίκη, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με την γκαλερί TinT (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2004).
   
 • ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ. Σε συνεργασία της γκαλερί ΤinΤ με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκαν στον κινηματογράφο Ολύμπιον ταινίες μικρού μήκους των Thomas Bartels, Gerd Gockell, Deborah Phillips και Μιχάλη Αρφαρά (Φεβρουάριος 2003).
   
 • ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΔΡΑ μια συνδιοργάνωση της γκαλερί ΤinT και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς, με την υποστήριξη της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Περισσότεροι από εκατόν τριάντα νέοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Βραζιλία και τον Καναδά δούλεψαν επί τόπου στο πρώην στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα στην Καλαμαριά, και δημιούργησαν ή προσάρμοσαν ήδη υπάρχοντα έργα στα πανέμορφα κτίσματά του, που χρονολογούνται από τις αρχές του 19ου αιώνα. Το project περιελάμβανε ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, video, νέες τεχνολογίες, εγκαταστάσεις, δρώμενα και σκηνογραφία και υλοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2002 και του 2003.
   
 • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ! Mια συνδιοργάνωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και της γκαλερί TinT. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις κοινού ατομικά ή σε ομάδες καθοδηγούμενες από Ιστορικούς Τέχνης σε περισσότερα από 40 εργαστήρια καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το project υλοποιήθηκε τρεις φορές, τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο του 2002 καθώς και το Μάϊο του 2003, με την υποστήριξη του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και των περισσοτέρων γκαλερί της πόλης, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
   
 •