ΠΡΟΦΙΛ
     
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
PROJECTS
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
   
 

Η γκαλερί TinT λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση και επωνυμία από το 2002 με στόχο την προβολή και την παρουσίαση των τάσεων της σύγχρονης τέχνης και την προώθηση νέων κυρίως καλλιτεχνών και επιμελητών.

Από το 2003, η γκαλερί ΤinT συνεργάζεται με πολιτιστικούς φορείς, με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Κινηματογράφου και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Τράπεζας της Ελλάδος, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κ.ά. οργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις ευρείας κλίμακας.

Το 2004 εγκαινιάστηκε μέσα στη γκαλερί το Project room, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με το σκεπτικό να δίνεται η δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να πειραματιστούν με in situ εγκαταστάσεις, προσκαλώντας τους να λειτουργήσουν σε ένα μη κερδοσκοπικό, πειραματικό πλαίσιο.

Από το 2006, παράλληλα με τις ομαδικές εκθέσεις που επιμελούνται ανεξάρτητοι επιμελητές, η γκαλερί απευθύνθηκε σε ομάδες εικαστικών που δρουν αυτόνομα, με αποτέλεσμα μια σειρά εκθέσεων εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Βασικό κίνητρο από την εποχή της ίδρυσης της γκαλερί TinT μέχρι και σήμερα ήταν η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που στηρίζει και ενθαρρύνει νέους εικαστικούς και επιμελητές.