ΘAΝΟΣ ΚΛΩΝAΡΗΣ
     
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΡΟΦΙΛ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
PROJECTS
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
   
 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1998-2003) και στην Σχολή Καλών Τεχνών της Μαδρίτης, Ισπανία (2001). Oλοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές Master of Arts degree in Interior and Spatial Design, Chelsea College, Λονδίνο, Αγγλία (2005) με υποτροφία. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Θεωρώντας ότι οι τρεις διαστάσεις δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για την οριοθέτηση ενός χώρου, ο Κλωνάρης παρουσιάζει είτε φυσικά τοπία, όπου ενσωματώνει στοιχεία τεχνητών χώρων ή ουτοπίες, ειδυλλιακά τοπία που, αν και φανταστικά, συμπεριλαμβάνουν πτυχές της πραγματικότητας.
Προτείνει μια εναλλακτική πραγματικότητα με σημείο αναφοράς τον άνθρωπο. Το ενδιαφέρον είναι ότι η ανθρώπινη παρουσία απουσιάζει από όλες τις συνθέσεις, υπονοείται ωστόσο από τις υπερυψωμένες καλύβες, τα έπιπλα και τις κατόψεις.
Ο Θάνος Κλωνάρης ερευνά με αφορμή μια διαφορετική προσέγγιση της κλίμακας και του χώρου, τα όρια φανταστικού - πραγματικού, τις σχέσεις και αντιθέσεις υπαρκτών και μη υπαρκτών χώρων.