ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΦΥΛAΚΤΟΥ
     
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΡΟΦΙΛ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
PROJECTS
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
   
 

Η Ελένη Θεοφυλάκτου τελείωσε τη Δραματική Σχολή της Ρ. Πατεράκη το 1986 και την Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. το 1991. Έζησε ένα χρόνο στο Λονδίνο (2001-2002) ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη ζωγραφική και τις οπτικές θεωρίες στο University of East London.
Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία, μεταξύ των οποίων στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη.

Λόγω των θεατρικών σπουδών της, πολλές φορές έχει διατυπώσει τον καλλιτεχνικό της προβληματισμό και με άλλα εκφραστικά μέσα πέραν του ορίου της ζωγραφικής επιφάνειας με performance και video διασκευάζοντας τρόπον τινά την ωμότητα των πραγμάτων. Συνθήματα παραφρασμένα ή εικονοκλαστικά σχόλια συχνά χρησιμοποιούνται από την Θεοφυλάκτου ως παραπλανητικές παγίδες ή για να αποσπάσουν την προσοχή από την εικόνα. Στην πρόσφατη ερευνητική της δουλειά η καλλιτέχνης, διαλύει μέρη της εικόνας χωρίς τακτ, δε θέλει να μαγέψει με το παραμύθι της εικόνας, αλλά με τη μαγεία που ούτως ή άλλως η ζωγραφική φέρει από μόνη της.