ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
     
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΡΟΦΙΛ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
PROJECTS
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
   
 

Ο Νίκος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στη Χίο το 1971. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1991-1996) και στο Kent Institute of Art & Design (μεταπτυχιακές σπουδές στην οπτική επικοινωνία), Kent, Αγγλία (1999-2000).
Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές και στα ξενοδοχεία Intercontinental, 21, και Periscope στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Κυρίαρχο θέμα στη έρευνα του Νίκου Παπαδημητρίου είναι ο τρόπος με τον οποίο ο σύγχρονος άνθρωπος αντιλαμβάνεται το χώρο και το χρόνο. Στη δουλειά του, κύριο μορφολογικό στοιχείο είναι η γραμμή. Χρησιμοποιεί διάφορα μέσα για να αναπτύξει τις ιδέες του, ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική, βίντεο, εγκαταστάσεις και τοιχογραφίες.
Η γραμμική αντιμετώπιση της εικόνας στα ζωγραφικά του έργα, συντελεί σε μια διαφορετική αντίληψη του χώρου, των σχημάτων και των μεγεθών που μας περιβάλλουν. Η ελλειπτική γραφή τους, συχνά προκύπτει από τη χρήση και την παρέμβαση της τεχνολογίας.
Στα βίντεο, η ταχύτητα εναλλαγής των "frames" σε συνδυασμό με το ρυθμό της μουσικής δημιουργούν ένα αποτέλεσμα, το οποίο λειτουργεί σαν σχόλιο για το χρόνο. Ο χρόνος και ο ήχος δραματοποιούν σκηνές και υπογραμμίζουν ζητήματα ανθρώπινων σχέσεων και συμπεριφορών.